Yritys

HOHTOA ARKEEN JA JUHLAAN

Modo Mio sai alkunsa Minna Toivosen viehtymyksestä entisaikojen atmosfääriin, 1900-luvun alun aikakauteen, jolle oli ominaista tyylikkyys ja hienostuneisuus. Modo Mio -mallisto heijasteleekin vanhan ajan eleganssia. Oma osuutensa korujen estetiikkaan on korutaiteilijan työvuosilla firenzeläisessä taidegalleriassa Italiassa. Kaikenlainen käsillä tekeminen on yhdessä taideharrastuksen kanssa synnyttänyt Modo Mio -korut. Naisellisilla koruilla saa arkeenkin hivenen kimallusta. Jokainen Modo Mio -koru on ainutlaatuinen.

Kaikki korut on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, kuten tinasta ja aidoista makeanveden helmistä.

Puhdas tina valikoitui materiaaliksi sen elävän, pehmeästi hohtavan pinnan vuoksi. Metallin sävyyn saa kauniisti yhdistettyä muita korkealaatuisia materiaaleja, kuten lasi- ja simpukkahelmiä sekä metalliriipuksia. Korujen ketjut ovat nikkelitöntä korumetallia tai ruostumatonta terästä.

Koruvalikoimassa on myös yhdistetty estetiikkaa ja käytännöllisyyttä.  Peiliriipukset ja suurennuslasikorut toimivat oikeasti arjessa, mutta säteilevät myös juhlassa. Käyttötarkoitus on piilotettu kauniisiin kehyksiin, eikä parempaa lahjaideaa voisi tyylikkäälle ystävälle keksiä.

Suurennuslasikoruperheeseen tuli viime syksynä lisäksi särmikäs uutuus, kun miehille suunnitellut mallit ilmestyivät Modo Mion verkkokauppaan.

 

Kuka on nainen korujen takana?

- Olen aina ollut haaveilija, omissa maailmoissani, uppoutunut paljon kirjojen tarinoihin ja viihdyin jo aivan nuorena tyttönä museoissa, kertoo Modo Mio -korujen suunnittelija ja tekijä Minna Toivonen.

- Ihastuin koulutyttönä italialaiseen kulttuuriin, kun näin TV-sarjan Leonardo da Vincistä. Olen myös aina piirtänyt, maalannut, kutonut, ommellut, virkannut, askarrellut. Kaikenlainen käsillä tekeminen on yhdessä taideharrastuksen kanssa synnyttänyt Modo Mio -korut.

Minna Toivonen palasi 90-luvun puolivälissä Suomeen ja hänen italialainen puolisonsa menehtyi vuonna 2010. Minna on toiminut parikymmentä vuotta Italian suurlähetystön kulttuuriosastolla mm. tapahtumien järjestämisen parissa. Vuonna 2018 hän teki rohkean hyppäyksen ja siirtyi kokopäiväisesti Modo Mion korumaailmaan.

- Yrittäjänä saan tehdä asioita, joista pidän, ja se merkitsee tavallisena arkipäivänäkin pientä luksusta ja onnistumisen iloa, kun korut löytävät käyttäjänsä ja ilahduttavat jonkun ihmisen arkea.

Modo Mion Minna pitää itse naisellisista koruista, joilla saa arkeenkin hivenen kimallusta.

Jokainen koru on ainutlaatuinen. Korujen valmistaja on saanut sanojensa mukaan lahjan kauniiden asioiden, kuten korujen ja korttien tekemiseen Luojaltaan, eikä hyvän jakaminen rajoitu käden taitoihin. Hänellä on vilpitön halu ilahduttaa tavallisessa arjessa, myös vapaaehtoistöiden muodossa.